vrijdag 25 februari 2011

Swinging History

Het opbouwen van de apparatuur.
Dit hadden we nog niet eerder gehad in het CHC: een professionele muziekpresentatie. Afgelopen week kreeg ik een mail van Wiebe Klijnstra, één van de sprekers, dat het materiaal op tijd geleverd zou worden. Dat maakte me wel nieuwsgierig. En toen kwamen om 12.00 uur de grote gele koffers met mengpaneel, draaitafel, cd-speler, noem maar op. 
Het is een prachtige, afwisselende presentatie geworden. Wiebe en de andere spreker, Wessel Gernaat, wisselden elkaar af over bands uit het Oldambt. Ze lieten allerlei foto's zien en muziekfragmenten horen. Er was een interview met Eppe Bodde, die uit het publiek werd gehaald. Hij is al jaren actief in de muziek, op alle mogelijke manieren. Nu ging het over de tijd van de jonge bandjes, die voor hem de mooiste tijd van zijn leven was, zo zei hij.

Of dit voor de aanwezigen ook zo was, is niet te zeggen, maar het was duidelijk een wandeling langs memory lane. We gingen langs de discotheken hadden ze bezocht, of zelf opgericht. De bands kenden ze, met nummers en al. Er waren allerlei herinneringen en verhalen over de tijd van de opkomende popmuziek in het Oldambt. Er blijven vragen. Werd er nou wel of geen drugs gebruikt bij Stone Free? Had Galaxy beroemd kunnen worden? En dan de nieuwe lichting, waarvan Wiebe ook nog iets liet horen, gaat die het maken?


We zullen zien. 


Nog een paar foto's van deze mooie middag.
Het begin van de popgeschiedenis: Wiebe vertelt over Janneke Peper
Een kort interview van Wiebe met Eppe Bodde over de geweldige tijd met Nicky en de Jesters
Het publiek. Nu is het even stil, maar velen hadden hun verhalen te vertellen over de tijd dat zij naar de disco gingen, muziek maakten of naar Stone Free gingen.
Een bedankje voor beide sprekers, hier Wessel Gernaat
En dan, het gebruikelijke napraten

Geen opmerkingen: