woensdag 29 augustus 2012

Bustocht Groen van toen (Open Monumentendag)


Oude bomen, parken en prachtige tuinen. Ze zijn het decor van de bustocht op Open Monumentendag. De dag begint om 9.30 met de opening van de Open Monumentendag bij het  Sterrebos in Winschoten

Een lid van het gilde van de Stadsgidsen in Winschoten zal een rondleiding geven door het park en de geschiedenis ervan vertellen. Hij levert ons daarna af bij het station van Winschoten.
Daar staat een bus voor ons klaar die ons naar Midwolda brengt. De volgende stop is het landgoed Ennemaborg.

Van de Ennemaborg gaat de tocht naar Museumboerderij Hermans Dijkstra. De boerderij heeft een monumentale slingertuin waarin het prettig wandelen is. In die tuin wordt de lunch geserveerd.

Na de lunch brengt de bus ons naar Oostwold. Daar wordt een slingertuin hersteld onder leiding van Landschapsbeheer Groningen. Simone Bakker zal uitleggen hoe het herstel van zo’n tuin in zijn werk gaat: welke keuzes moeten worden gemaakt en hoe richt je de tuin in zodat deze toch onderhouden kan worden.

Van Oostwold gaat de tocht naar de Carel Coenraadpolder. Daar worden we ontvangen door de landschapsgidsen van het Oldambt die over de geschiedenis van de polder en het Ambonezenbos zullen vertellen.

De bustocht eindigt in de monumentale kerk van Beerta. Daar is nog een tentoonstelling te zien en er staat een hapje en een drankje klaar. Naar verwachting  zijn we tussen 17.00 en 17.30 uur terug in Winschoten.

De kosten voor de bustocht zijn:           € 25,00
Kaarten kunt u kopen bij het Cultuurhistorisch Centrum Oldambt. U kunt bellen op woensdag tot en met vrijdag  06-12461849. U kunt ook mailen: chcoldambt@gmail.com.


Deze bustocht is mede mogelijk gemaakt door Stichting Landschap Oldambt en de Bond Heemschut.

Geen opmerkingen: