woensdag 30 september 2009

Een cultuurhistorisch blogHet is allemaal begonnen met de canon van de Oldambtster geschiedenis. In het Cultuurhistorisch Centrum Oldambt zijn we daar druk mee bezig. Het is leuk om met een groep kenners van de geschiedenis een canon samen te stellen. Nog leuker is het om er met iedereen die dat wil over te discussiƫren.

Ik dacht eerst aan de website van de nieuwe gemeente Oldambt. Zouden we daar geen 'canonforum' kunnen maken? Nee, want de nieuwe gemeente is kleiner dan het Oldambt. Een forum op de site van het Cultuurhistorisch Centrum dan? Dat was een goede mogelijkheid, maar uiteindelijk koos ik voor een blog. Daar kan ik namelijk meer kwijt dan op een forum. Het werkt snel en is makkelijk te bereiken.

Ik koos voor de naam Oldambtster terugblik, een variant op de rondblik. Bij een rondblik horen ook de hardloopwedstrijd, de markt en de manifestatie. Een terugblik gaat over de geschiedenis. Daarover wordt van alles georganiseerd. Daarover is van alles te vertellen. Ik hoor bijna iedere week wel een nieuw verhaal. En die verhalen ga ik doorvertellen.

Lees vooral mee!

Marianne

Geen opmerkingen: