vrijdag 3 februari 2012

Beelden bij de thee

De eerste Beelden bij de thee dit jaar ging over interviewen. Rob, een van de vrijwillig medewerkers, gaat al tijden met de videocamera van het CHC door het Oldambt om herinneringen vast te leggen. Een paar daarvan zijn nu vertoond, niet alleen omdat ze leuk zijn, maar ook om te laten zien hoe verschillend interviews kunnen uitvallen. En dat ze toch op hun eigen manier heel waardevol zijn.

We keken mee tijdens een van de laatste dagen dat de broers Smid de winkel open hadden. Het is een rommelig interview, maar tegelijk een prachtig beeld van de winkel in bedrijf. We horen een politicus, die zich na jaren nog kan opwinden over de gebeurtenissen rond een gemeentelijke herindeling. We krijgen een inkijkje in het verleden van een succesvol Winschoter bedrijf.

Het is een leuke middag. Aan het eind vragen we het publiek of er nog mensen zijn die we zouden kunnen interviewen. Het levert nieuwe namen op, bijvoorbeeld van een inwoner van Beerta en van een visboer wiens taal nog doorspekt is met Jiddische woorden. Wie weet hebben we over een tijdje voldoende stof voor een nieuwe middag.

Volgende maand gaat Beelden bij de thee over boerenerven en slingertuinen.

Geen opmerkingen: