donderdag 16 mei 2013

Open Tuinen

In het pinksterweekend zijn veel Groninger tuinen te bezoeken: de Open Tuinen Estafette van Groei & Bloei. Ik denk dat de Oldambtster tuinen de moeite van het benoemen waard zijn. Ik noem er hier een paar.

Op de Groningse klei is er een lange traditie van siertuinen: de slingertuin. Aan de J. Buiskoolweg in Rhederveld is een tuin geinspireerd op deze tuintraditie: www.ntourage.com 
Aan de Hoofdstaat 24 ligt de boerderijtuin van Karien de Boer: Een tuin van 2500 vierkante meter met slootjes, een moestuin, een kruidentuin en vijvertuin, gelegen aan de rand van de Blauwe Stad.
Aan de Veenweg 3 in Westerlee ligt de boerderij van Annie Smid. De boerderij stamt uit 1860. Er wordt biologisch getuinierd in de theekruidentuin en hoogstamboomgaard.
De Houtstek ligt aan de Bouwteweg in Blijham. Deze tuin van van ruim 4000 vierkante meter bevat een grote hoeveelheid verschillende planten en bijzondere rozen. Kijk voor meer info op www.dehoutstek.blogspot.com.  
Rondom het huis 'de Witte Wolk' in Nieuw Scheemda aan de Hamrikkerweg 132 liggen 4000 vierkante meter verrassende tuin. Schuttingtaal en meer dan 200 planten met vrouwen- en mannennamen.

Wie wil weten welke tuinen verder nog open zijn, kan de folder halen in de bibliotheek of kijken op www.stadskanaaal.groei.nl of bekijk de folder

Geen opmerkingen: