donderdag 28 januari 2010

We gaan weer los!

Het heeft al in de krant gestaan. Belangstellenden hebben al een mail gehad. Het is zover, we beginnen weer met activiteiten. Volgende week vrijdag is de eerste 'Beelden bij de thee' van dit jaar. Anton Tiktak komt zijn film 'Wiede leegte mit daipte' vertonen. In de film komen allerlei Oldambtsters aan het woord over de geschiedenis. Anton zal vertellen hoe hij de film gemaakt heeft. Ik vind het zelf altijd leuk om op DVD's 'the making of' te zien. Dat gaan we nu dus meemaken. Iedereen is hartelijk welkom. De film begint om 14.30.

Voor de 'Beelden bij de thee' van maart staat Alje Boelens gepland. Hij komt een nieuwe serie oude foto's van Winschoten toelichten. Binnenkort gaan we de foto's uitkiezen, zodat ze kunnen worden gescand door de vrijwilligers hier. Voor mij praat Alje het oude Winschoten aan elkaar. Ineens begrijp ik waar de huizen stonden en hoe de straten liepen. Het is heel verhelderend.

In maart gaan we ook weer verder met '500 jaar Oldambt'. Vorig jaar hebben we twee lezingen en twee excursies georganiseerd samen met Stichting Landschap Oldambt. We hebben de relatie tussen het landschap en de Dollard bekeken, de vestingen en de archeologie. Nu gaan we verder met Boerderijen (maart), Water (april) en Verkeer en vervoer (mei/juni). We organiseren steeds een combinatie van een lezing en een excursie. Wat je hoort in de lezing, kun je een paar dagen later in het echt zien.

De 'Beelden bij de thee' van april, mei en juni zijn nog niet helemaal zeker. Ik denk aan architectuur, Joodse geschiedenis en genealogisch onderzoek. Maar het kan ook nog iets anders worden.

4 opmerkingen:

Letty zei

kan ik me al aanmelden voor de lezingen en de excursies? De onderwerpen spreken me aan

Marianne Kruijswijk zei

Voor de lezingen is aanmelding vooraf niet nodig. Als u mij laat weten met welke excursie u mee wilt, kan ik alvast een kaart voor u vasthouden.
Marianne

Letty zei

waar kan ik de data van de excursies vinden? In principe wil ik graag met alle excursies mee. Ik vond het de vorige keer heel geslaagd

Marianne Kruijswijk zei

We hebben nog niet alle data definitief vaststaan. Zodra we alle afspraken met sprekers en excursieleiders hebben gemaakt, maken we een nieuwe flyer. Ik zal alle data ook bekend maken op mijn website: www.historischcentrumoldambt.nl.