donderdag 14 januari 2010

Winschoter oudheden


Het wordt zo langzaamaan vol en niet alleen ín het CHC. Eerst stond er één vitrine in de gang. Daarin toonde ik de nieuwste aanwinsten. Nu staan er drie vitrines en is de mijne naar binnen verhuisd. En dat is het gevolg van de herindeling.

De 'nieuwe' vitrines stonden in het gemeentehuis van de voormalige gemeente Winschoten, nu één van de gemeentehuizen van gemeente Oldambt. Waar de vitrines stonden zijn nu banken gemaakt voor de wachtenden van een klantencentrum dat nu alle Oldambtsters moet bedienen. Er was geen plaats meer.

De stichting Oud Winschoten is de eigenaar van de vitrines en van de inhoud. Jarenlang toonden zij hun mooiste objecten de hal van het gemeentehuis. Een aantal tinnen voorwerpen en veel zilver, van de vele zilversmeden die Winschoten gekend heeft. De objecten zijn te mooi om in een doos op zolder te staan. Nu hebben ze een nieuw plaats bij de ingang van het CHC. Het is prachtig om langs dat mooie zilver mijn werkdagen te beginnen.

Jacob kwam vanmiddag vragen of ik tevreden was over de opstelling. De vitrines zijn neergezet in mijn vakantie, vandaar. Hij kondigde ook aan dat het een wisseltentoonstelling wordt. Ik vind het prima. Hoe meer hoe beter.

Geen opmerkingen: